La Corbiere Lighthouse

La Corbière Lighthouse voor organisatieadvies

Is opgericht door Leo Kind en Jolien Geursen. Met hart voor gemeenschappelijk en individueel welzijn en een schat aan kennis en ervaring. Als baken in verandering en onstuimig weer, reiken wij u graag de hand.

Leo Kind Jolien Geursen
Leo Kind   Jolien Geursen

 

 

Over Leo Kind

Leo KindIk ben organisatie-adviseur, trainer en coach.

Kant en klare antwoorden heb ik niet. Wel vragen. Onvermoede vragen, scherpe en vragen die aanzetten tot nadenken. Die stel ik. Ook als ze ongemakkelijk zijn. Juist dan. Uit betrokkenheid. Maar ook in de overtuiging dat 90% van de oplossingen onvermoed al in de organisatie voorhanden is.

Al jaren stimuleer ik organisaties en individuen om zich te ontwikkelen. Klinkt zacht, maar is hard. Want veranderen kost moed. Wie stappen wil zetten, zal bij zichzelf moeten stilstaan. Dat is de paradox die ik onder ogen breng. Inclusief de consequenties ervan. Je gaat het snelste vooruit door regelmatig even stil te staan.

Wetenschap is georganiseerde kennis, wijsheid is georganiseerd leven’ luidt een dubbeluitspraak van de filosoof Immanuel Kant. De geldigheid ervan ondervind ik elke dag.

Eerder werkte ik als partner van AO Adviseurs voor Organisatiewerk. Ook bezette ik diverse posten bij Ericsson, waaronder manager Competence Management en internationaal Organizational Developer. Onder die vlag ontwikkelde ik wereldwijde virtuele Research & Development-teams.

Relevante studies en opleidingen:

 • HBO Personeelswerk en Agogisch Werk
 • Post-doctorale opleiding Gestalt-therapie
 • Training ‘High Performance Leadership’ bij IMD
 • Tweejarige opleiding aan de TA Academie

Ik ben lid van:

 • beroepsvereniging Oo_A; Gecertificeerd Management Consultant, CMC
 • de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse, NVTA.

Verder ben ik verbonden aan het ‘Institute for Management Development’ in Lausanne. Daar werk ik met George Kohlrieser in incompany-trajecten voor ‘Secure Base Leadership’.

Ik heb mij verbonden aan de ethische code van de NVTA en de gedragscode van de Oo_A.

terug naar boven

 

Over Jolien Geursen

Jolien Geursen‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’ (Einstein)
Ik ben coach, counselor en adviseur. Een mond vol. Maar het gaat om één woord: ontwikkeling van talenten en ontdekken van potentie. Van zowel individuen als organisaties. Wat mij ten diepste drijft is bij te dragen aan de bevordering van individueel en gemeenschappelijk welzijn.

Ik ben thuis in [persoonlijk] leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, reïntegratie en loopbaanbegeleiding. Mijn opdrachtgevers komen zowel uit de profit- als non-profit-sectoren: van bouw en zorg tot [semi-]overheid. Ik heb ruim 38 jaar ervaring in het begeleiden van mensen, waarvan ruim 10 jaar in het begeleiden op het gebied van stressmanagement en burnout. Dit is één specialisatie in mijn coachingwerk.

Relevante studies en opledingen:

 • HBO Agogisch Werk
 • de psychologie van de Transactionele Analyse [TA]
 • Neuro-Linguïstisch Programmeren [NLP]
 • Chronische Stress Revearsal, Stressmanagement en burnoutbegeleiding.

Ik ben lid van:

 • de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse [NVTA]
 • de Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid.
 • Gecertificeerd CSR Coach

Ik heb ik me verbonden aan de ethische code van de NVTA.
Als gecertificeerd CSR Coach werk ik met de gedragscode en het klachtenreglement van het CSR Centrum.

terug naar boven