La Corbiere Lighthouse

Organisatieadvies: 'play to win'

U bent een opdrachtgever met aandacht voor groei. Dat getuigt van inzicht. Want de menselijke geschiedenis laat zien dat stilstand botst met onze natuurlijke drang om te exploreren en te excelleren. Wij werken graag met een opdrachtgever zoals u.

Groeien door aanwezige mogelijkheden te stimuleren

Onze taak is veranderingen op gang te brengen en te stimuleren. Regelmatig komen wij om de hoek kijken als eerdere pogingen stukliepen. Steevast leidt ons werk tot beweging: meer samenwerking, betrokkenheid en onderlinge waardering, met als gevolg, betere resultaten.

Zo ontstaat een gedeelde grondhouding van ‘play to win’. Dat klinkt hemelbestormend. Toch is het aards. Het belangrijkste dat wij doen, is de potentie van individuen, organisaties en teams aanspreken.

Leiderschap: resultaat door aandacht voor de menselijke factor

Leiderschap is een belangrijk thema in ons werk. Wij dagen het uit. Wij versterken het. Daar waar mensen hun eigen leidersgedrag niet in de gaten hebben bieden we inzicht.

Ook resultaatgerichtheid markeren we. Inclusief de paradox: wil je resultaten, dan is aandacht voor de zachte kant een harde conditie. Met die kant win je de strijd.
Niet anders. Bovendien doet het recht aan duurzaamheid. Mensen en hun talent mag je niet verslijten.

Organisatieverandering vergt moed, tijd en inzet

Van opdrachtgevers en betrokkenen verwachten we eigen inzet, verantwoordelijkheid en regie. Plus: de moed om uit de gezamenlijke verhalen te stappen. Dat zijn forse condities. Ze zijn evenwel noodzakelijk om in beweging te komen. Want wij veranderen uw bedrijf of leven niet. U verandert het zelf.

Misschien kijkt u op van onze rol. Er zijn organisaties die hopen dat wij wonderen komen verrichten – bij voorkeur op vrijdagmiddag tussen drie en vier. Die tijd is voorbij. De rol van adviseurs en coaches is veranderd. Realistischer. Scherper oog voor behoeften van de opdrachtgever. Bovenal: een sterk besef van urgentie.

La Corbière Lighthouse adviseert, ondersteunt en wijst de weg

Want het is 2013. Geen tijd te verliezen. Te vroeg om weer opgelucht adem te halen. ‘We’re here to cure, not to entertain.’ (Eric Berne)

Is er ook een geruststelling? Ja. Onze overtuiging dat mensen kunnen veranderen en dat mensen de potentie bezitten die zij zelf nooit voor mogelijk hebben gehouden, is ongewijzigd. Neem voor een afspraak contact met ons op.